Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Το καλοκαίρι της Τέχνης ξεκινα από Εδώ! Ας σαλπάρουμε

 ΠΟΣΕΙΔΟΝΙΑ 2024

Στην Ελλάδα για μια ακόμη χρονιά θα διεξήχθει με επιτυχία η κορυφαία ναυτιλιακή έκθεση στον κόσμοτα Ποσειδώνια 2024, από τις 3 έως τις 7 Ιουνίου 2024. 'Ετσι στο Athens Metropolitan Expo, εκπρόσωποι της ναυτιλιακής βιομηχανίας και εξειδικευμένα στελέχη θα αναλύσουν ένα ευρύ φάσμα  θεμάτων της φετινής χρονιας του κλάδου.



Σας έχουμε προτάσεις Δωρων από Μουσείο Μπενάκη και Μ. Κυκλαδικής Τέχνης.

Με αφορμή την σπουδαία αυτή διοργάνωση, το Μουσείο Μπενάκη επιμελείται μια σειρά επαγγελματικών δώρων εμπνευσμένη απο τα ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ. Θα βρείτε μια ευρεία γκάμα δώρων τέχνης προσιτά για όλους από καρτοθήκες και press-papie έως κάδρα κοσμήματα και μουσειακά αντίγραφα. 


To Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης μας προσκαλεί να εξερευνήσουμε μοναδικές προτάσεις δώρων. Θα βρείτε με έμπνευση από την τριήρης; το αρχαίο κωπήλατο πλοίο, πρωτότυπες καρτοθηκες και διακοσμητικά για το γραφείο σας, εκδόσεις στην αγγλική και ελληνική γλώσσα και κεραμικά πιάτα με την αντίστοιχη ναυτική θεματική.

Νέος μήνας με νέα έκθεση! Cindy Sherman τα πρώιμα έργα. Στο Μουσείο παρουσιάζονται γαι πρώτη φορά στο ελληνικό φιλότεχνο κοινό πάνω από εκατό φωτογραφικά  έργα της διάσημης Αμερικανίδας καλλίτέχνιδος.

Στην έκθεση συμπεριλαμβάνονται έργα -ορόσημα από τις πρώιμες σειρές, η οποία η ίδια; μεταμορφώνεται σε διάφορους επινοημένους χαρακτήρες που απαθανατίζονται μέσω το φακού σε διαφορετικά σκηνικα, απόλαμβάνοντας όλους τους εκάστωτε ρόλους που απαιτούνται για την δημιουργία των έργων της.

Εστιάζοντας  

Η γκαλερί Ζουμπουλάκη (@zoumboulakis galleries) βάζει πλώρη με έργα εμπνευσμένα από το ελληνικό καλοκαίρι και το γνωστό μας σε όλους καράβι !

Let's sail away λοιπόν: 

Ταξίδι
Γιάννης Αδαμάκης
Ψηφιακή εκτύπωση σε πλέξι

Στην Θάλασσα (At sea)
Γιάννης Αδαμάκης 
Μεταξοτυπία 

Yannis Adamakis
Silk Screen Print


On board, Μαρια Φιλοπούλου Giclée print σε μουσειακό χαρτί υπογεγραμμενο από την καλλιτέχνη. 
Περιορισμένη έκδοση
Το λιμάνι του Πειραιά
Daniel Egneus 
Giclée print σε αρχειακό χαρτί, υπογεγραμένο από τον καλλιτέχνη. Περιορισμένης έκδοσης.
 


Μια νέα πρωτοποριακή έκθεση εγκαινιάσε στις 6 Ιουνίου, με θέμα την pop κουλτουρα; με τίτλο  “Wow Pow! Bam! Κόμικ και Ζωγραφική, Μια συνάντηση στα Τέλη του 20ού Αιώνα”, η οποία διερευνά τη διαρκή επιρροή των Κόμικς πάνω στο σώμα της σύγχρονης Ζωγραφικής.


Βασισμένη σε ιδέα του εικαστικού και δημιουργού κόμικ Σπύρου Βερύκιου και σε συν επιμέλεια με τον ιστορικό τέχνης Θανάση Μουτσόπουλο, η έκθεση στοχεύει στο να αναδείξει τους τρόπους με τους οποίους οι σύγχρονοι εικαστικοί αντλούν έμπνευση από τις οπτικές και τις αφηγηματικές συμβάσεις των κόμικς, ξεπερνώντας τα όρια των παραδοσιακών καλλιτεχνικών πρακτικών και αντιπαραθετικών εννοιών, όπως χαμηλή και υψηλή τέχνη.


Η έκθεση εστιάζει σε δύο κύριες παράλληλες εξελίξεις στην τέχνη στα τέλη του 20ού αιώνα, που σηματοδότησαν τον ορισμό νέων αισθητικών προσεγγίσεων διευρύνοντας τα όρια της τέχνης αλλά και της αφήγησης, ανοίγοντας νέες προοπτικές για την εξέλιξη της σύγχρονης τέχνης. Από τη μία πλευρά, καλλιτέχνες όπως ο Roy Lichtenstein, o Philip Guston και ο Andy Warhol ενσωματώνουν στα έργα τους στοιχεία από τη λαϊκή κουλτούρα και από την άλλη, νέοι δημιουργοί κόμικς όπως ο Art Spiegelman συνδυάζουν έννοιες και τεχνικές από τη σύγχρονη τέχνη, συμβάλλοντας στη δημιουργία νέων καλλιτεχνικών κατηγοριών.

















Και για τους μικρούς μας φίλους έχουμε ωραίες προτάσεις:

Ένα καλοκαίρι γεμάτο δημιουργία και ανακάλυψη ξεκινά  στο Μουσείο Γουλανδρη Φυσικής Ιστορίας.  

Το συγκεκριμένο προγραμμα προσφέρει στα παιδιά την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο των καλοκαιρινών διακοπών τους με δημιουργικότητα και περιπέτεια. Μέσα από τις δραστηριότητες μας, τα παιδιά αναπτύσσουν νέες δεξιότητες και ενδιαφέροντα, δημιουργώντας φιλίες που βασίζονται στις κοινές τους αναζητήσεις. Θα πειραματιστούν και θα εξερευνήσουν τομείς που δεν έχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν στην καθημερινότητά τους, ανακαλύπτοντας έτσι νέες πτυχές του κόσμου που τα περιβάλλει.

Ανάλογα με την ηλικία και την εβδομάδα επιλογής, θα ασχοληθούμε με τις εξής επιστημονικές/θεματικές ενότητες: Περιβάλλον και οικολογία; την βιοποικιλότητα και την κλιματική Αλλαγή καθώς και πολλά ακόμη. Οι ειδικά διαμορφωμένοι, ανετοι και ασφαλείς χώροι θα προσφέρουν το ιδανικό περιβαλλον για κοινωνικοποίηση διασκέδαση και μάθηση! Σας περιμένουν τις εβδομάδες από 17-21 Ιουνίου, 1-5 Ιουλίου και 8-12 Ιουλίου. 



Εδώ, κάθε γωνία και έκθεμα είναι μια πύλη για ανεξερεύνητους κόσμους, μια αληθινή ευκαιρία για τα παιδιά να ανακαλύψουν τα μυστικά της Γης και της ζωής στον πλανήτη.
>Λίγες ακόμα θέσεις για την εβδομάδα 17-21 Ιουνίου. Κλείστε την θέση σας στο: www.gnhm.gr