Εικαστικές εκθέσεις που πρέπει να επισκεφτείς αυτό το καλοκαιρι

Ήρθε το καλοκαιράκι και  είμαστε στην καρδιά του ; Πολλοί περιμένουμε πως και πως τις διακοπές μας και να χαθούμε στις παραλίες. Πολύ σωστά θα μου πείτε...
Αν είστε όμως ανήσυχο πνεύμα σαν και εμένα; και θέλετε να εξερευνείτε νέα πράγματα τεχνη και ούτε καθεξις, αυτές είναι μερικές προτάσεις απο εικαστικές προτάσεις που πρέπει να δείτε !

Σαντορίνη - Santorini Arts Factory

Καθόλη την διάρκεια του καλοκαιριού, το SAF θα φιλοξενήσει τέσσερις εικαστικές εκθέσεις που θα διαρκέσουν μέχρι τον Σεπτέμβριο!
Η γλύπτρια Kelly παρουσιάζει την νέα της ατομική εκθεση με τίτλο "High Frequency Vibration". Στην καινούργια της παρουσίαση 12 γλυπτών πραγματεύεται το ζήτημα των ενεργειακών δονήσεων που παρατηρεί στις αυλές & υλικές δομές.




Η τελευταία δουλειά του Αποστολη Ζολωτακη (που έχει δημιουργηθεί τα 3 προηγούμενα έτη) είναι επηρεασμένη απο την ενέργεια που αναβλύζει απο τους πίνακες και παραπέμπει στην ζωγραφική δράσης (action painting).


Κατα την διάρκεια του καλοκαιριού, το Ελληνό-Ολλανδικό φεστιβάλ σύγχρονης τεχνης Orange Water θα παρουσιάσει εικαστικές εκθέσεις και εγκαταστάσεις από διακεκριμένους Έλληνες & Ολλανδούς καλλιτέχνες. Οι εκθέσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Ο Χριστόφορος Δουλγέρης, μας παρακινεί να "αδράξουμε την μέρα" μέσα από την παρουσίαση της φωτογραφικής δουλειάς του με τίτλο "CARPE DIEM". Μια pop art δράση μέσα στον αυθεντικό χώρο του μουσείου.





Τήνος - Ίδρυμα Τηνιακού πολιτισμού 

Το Ίδρυμα Τηνιακού πολιτισμού διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την σειρά εκθεσεων ΠΡΟΣ ΤΗΝΟ στην οποία παρουσιάζονται έργα καλλιτεχνών που έχουν σχέση με το νησί. Με αυτό το πλαίσιο, εκτειθεται έργα του Βλάσση Κανιάρη ενός από τους σημαντικότερους μεταπολεμικούς Έλληνες καλλιτέχνες.


Μύκονος: Gallery Skoufa

Η γκαλερί Σκουφά στην Μύκονο, εγκαινιάζει το Σάββατο 6 Αυγούστου 2016  την ομαδική έκθεση με τίτλο «International Contemporary Artists 2016» στα πλαίσια του εικαστικού της προγραμματος για αυτό το καλοκαίρι.
Η έκθεση περιλαμβάνει έργα επιλεγμένων καλλιτεχνών από διάφορες χώρες του κόσμου και από ένα ευρύ φάσμα των εικαστικών τεχνών που μέσα από μια πληθώρα θεμάτων, τεχνικών και στυλ, αντανακλούν μερικές από τις πιο σύγχρονες τάσεις της παγκόσμιας καλλιτεχνικής σκηνής.




Ναύπλιο

Η ομαδική εικαστική έκθεση "Η Περίπτωση Καποδίστρια" σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ιριδας Κρητικού θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 6 Αυγούστου στις 20.00 στην Αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης του Δήμου Ναυπλιέων στο Βουλευτικό. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού έως και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016.




Αίγινα

Αν βρεθείτε για σύντομη καλοκαιρινή εξόρμηση στο νησί, να επισκεφτείτε την έκθεση ζωγραφικής και κοσμήματος "Εγινα Αίγινα". 27 εικαστικοί και 27 σχεδιαστές κοσμήματος από την έκθεση A JEWEL MADE IN GREECE  συνυπάρχουν σε μια ιδιαιτερη παρουσιαση εικαστικών εργων και κοσμήματος. Η επιμέλεια είναι της ιστορικού τέχνης Ιριδος Κρητικού.
 Μέχρι τις 04 Σεπτεμβρίου 2016.




Αντίπαρος

Στο ενναλακτικό νησί της Αντιπάρου, εκτός από ωραίες μουσικές, το νησί της αιώνιας Κυριακής έχει και ενδιαφέρουσες προτάσεις για εικαστικές εκθέσεις αυτή την περίοδο.

Η φωτογράφος Natasha Maria Beirens  θα παρουσιάσει έργα της στην έκθεση με τίτλο Underwater scapes and galaxies στον χώρο Yam Events. Η ελληνική θάλασσα μέσα από την ιδιαίτερη ματιά της φωτογράφου, με φωτογραφίες του βυθού σαν μια άλλη ματιά σε εναν άλλο απόκοσμο γαλαξία.
Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 05 Αυγούστου και θα διαρκέσει  έως τις 04 Σεπτεμβρίου.




Η καταξιωμένη καλλιτέχνης Αγγέλικα Βαξεβανίδου (A παρουσιάζει την νέα της δουλειά με τίτλο "Μoments that Surround" με σκίτσα και installations στην γκαλερί  Αντι-Anti στο Κάστρο της Αντιπάρου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 11 Αυγούστου (και θέλουμε να την επισκεφτούμε*καθότι θα είμαστε στο νησι για λίγες μερες)

Angelika Vaxevanidou: fb page: https://www.facebook.com/studioangelikavaxevanidou/






Λήμνος ;

Ο πρώτος πολυχώρος τέχνης το Bymeli Hub,  στο ήσυχο ψαροχώρι Νέα Κούταλη της Λήμνου, φτιαγμένος με πολύ αγάπη και μεράκι από την συμφοιτήτρια μου και φίλη Μαρία Κουμιανου, επιμελήτρια, εικαστικός και συντηρήτρια έργων τέχνης, λειτουργεί ως χώρος τέχνης και καλλιτεχνικής δημιουργίας, και φιλοδοξεί να γίνει κοιτίδα πολιτισμού τόσο για ελληνες και ξένους ανερχόμενους καλλιτέχνες!
Η έκθεση ΣΠΟΡΑ θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Αυγούστου.
Συμμετέχουν αλφαβητικά: Κατερίνα Βερούτσου, Μαίρη Κανταρτζοπούλου - Ζαρίφη, Ανδρέας Κοντέλλης, Γιώργος Κοντέλλης, Γιώτα Κότικα, Κοσμάς Κουμιανός, Μαρία Κουμιανού, Στρατής Λιαδέλλης, Λουντμίλα Παπαγιαννίδη, Παντελής Πραβλής, Μάνος Σπαρής, Θωμάς Σφούνης.

Μείνετε ενημερωμένοι για τις δράσεις του Bymeli Hub μέσα από την σελίδα στο fb: https://www.facebook.com/bymelihub/




Comments