Όλα όσα ξεχωρίσαμε στην φετινή 22η Art Athina: The highlights

H 22η  Art-Athina, Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης, ανοιξε τις πύλες της για μια ακόμη χρονιά στο Κλειστό Π. Φαλήρου  (Γήπεδο TaeKwonDo) την Πέμπτη 25 Μαΐου και θα διαρκέσει έως και σήμερα Κυριακή 28/05.

Η Αθηναϊκή συνάντηση σύγχρονης τέχνης πέρσι προσελκυσε εκατονταδες εγχωριους και ξένους επισκέπτες και συνεχίζει να διατηρεί την ανοδική της πορεία και διευρύνει τον κύκλο των ενδιαφερόμενων και των συλλεκτών της σύγχρονης τέχνης.

Φέτος, η νέα καλλιτεχνική ομάδα της Art Athina, η καλλιτεχνική διευθύντρια της φουάρ Σταματία Δημητρακοπούλου,  και η Ξένια Καλπακτσόγλου,  αν μη τι άλλο, φαίνεται να έχει άποψη και όρεξη να αναδείξει και να ενισχύσει την εγχώρια και διεθνή σύγχρονη εικαστική παραγωγή.

Την έκπληξη έκανε φέτος η ενότητα του Design.. Οι γκαλερί Ζουμπουλάκη, Antiqua και Μαρτίνου έχουν φέρει κομμάτια που θα έβλεπε κανείς σε μεγάλες φουάρ design του εξωτερικού: μεταξύ άλλων είδαμε εξαιρετικά έργα των Ron Arad, Ettore Sottsass, Zaha Hadid, Hernik Thor-Larsen, Sonia Delaunay, Carlo de Carli και Gio Ponti.





Πολλές αξιόλογες συμμετοχές, υπέροχα έργα,  και ορισμένα από τα όποια ξεχώρισα φέτος:

H γκαλερι Τεχνοχώρος των φίλων μου Ηλέκτρας και Πέτρου Δουμα παρουσίασε και φέτος, μια συμμετοχή πολυπρόσωπη; έργα καταξιωμένων και ανερχόμενων καλλιτεχνών, ζωγραφικής και χαρακτικής. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν έργα των Χρύσας Βέργη, Γιώργου Τσακίρη, Γιάννη Στεφανάκη, Νατάσας Μεταξά, Νικολέτας Αντωνοπούλου και των ξένων Juril Jakovenko & Gennadiy Vereschagin.
O Κυριάκος Μορταράκος, πιστός στον χώρο του, δημιούργησε μια ζωγραφική εγκατάσταση, ενώ η Χρύσα Βέργη μας ταξίδεψε λιγο με τα νυχτερινά  θαλασσινά της τοπία. Ο Γιαννης Στεφανάκης, ρίχνει κλεφτές ματιές στους ανθρώπους της πόλης ;
Την παράσταση "εκλεψε το διαδραστικό έργο του Γ. Κυπρή, ενας υπαινιγμός για την συμπεριφορά της κοινωνικής ομάδας.



#YannisStefanakis #engraving #woodcut #triptych #artathina #technohoros #booth B13 #art #gallery #artfair #contemporary #collector #detail




 ChryssaVerghi #sea #sunset #oil #painting #artathina #technohoros #booth B13 #art #gallery #artfair #contemporary #collector #detail #sneakpeak
Γιώργος Τσακίρης


Ιασων Κοντογιαννιδης

Κυριακος Μορταρακος

Νατάσα Μεταξα

Γιώργος Κυπρης

Κυριακος Μορταρακος


Το έργο του Ανδρέα Κοντέλλη, "Οι Ταξιδιώτες" συμμετοχή της γκαλερί Σκουφά.
Η γκαλερί παρουσιασε και έργα των Σταθη Αλεξόπουλου, Νίκου Αγγελίδη και Χρόνη Τσακιρικάκη. 

Ένα από τα stands που σίγουρα ξεχωρίσαμε είναι αυτό της Elika Gallery, με έργα των Ειρήνης Μπαχλιτζανάκη, Jack Burton, Παντελή Χανδρή, Όλγας Ευαγγελίδου, Ζωής Γιαμπουλντάκη, Βαγγέλη Γκόκα, Κώστα Ρουσσάκη, Νίκου Σεπετζόγλου, Γιάννη Θεοδωρόπουλου και Μυρτούς Ξανθοπούλου.



Η gallery Blender με ανανεωμένο λογότυπο και με τα εντυπωσιακά έργα των Δημήτρη Ντόκου, Κων/νου Πάτσιου και του Mr. Savethewall.


#Konstantinos Patsios

#Dimitris Ntokos



#The Breeder Gallery


Mr Savethewall, Pieta#Blenderart#TheBlenderGallery

Τα έργα του Θανάση Λάλα, στο Eikastikos Kyklos Sianti

#ThanasisLalas#architecture#honor-to-Gaudi#Barcelona#art

Το περίπτερο του Mihalarias Art

Έργο του Salvador Dali, στο περίπτερο του Mihalarias Art

#Dimitris Mytaras

Galeri Binyil, Istanbul, Έργο του Christos Antonaropoulos

Gallery ARTZONE 42#Εργο του Sonke

#22η Art Athina από ψηλα



Δεν θα μπορούσα να παραλείψω το ξεχωριστό Cat Show των VYCA (Very Young Contemporary Art, για τους φιλότεχνους μικρούς επισκέπτες της Αrt Athina. 
οι Very Young Contemporary Art (VYCA ) ετοίμασαν ένα διαδραστικό πρόγραμμα στο οποίο μικροί και μεγάλοι καλούνται να ανακαλύψουν και να χρωματίσουν τις γάτες που κρύβονται στα ασπρόμαυρα σκίτσα που σχεδίασαν ειδικά για τα παιδιά οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες.

Τα παιδιά είχαν την δυνατότητα να ζωγραφίσουν την δική τους γάτα, εμπνευσμένα από τα σκίτσα των καλλιτεχνών, να παίξουν με τις στάμπες με γάτες-σκίτσα από διάσημους καλλιτέχνες όπως ο Picasso, o Paul Klee, o Andy Warhol κ.α., να μάθουν Ιστορία της Τέχνης, και να γνωρίσουν την Φανταστική ιστορία του Βοζ. 
Ο Βοζ είναι ένα soft γατο-γλυπτό περίπου 3 μέτρων φτιαγμένο από λευκό καμβά. 

Μικροί καλλιτέχνες εν δράση
#Every child is an artist, The problem is how to remain an artist once we grow up.
#PabloPicasso#Quotes

Ποιος δημιουργός κρύβεται πίσω από το εικονιζόμενο logo του ΤHE CAT SHOW;
Όπως και πέρσι, έτσι και αυτήν τη χρονιά, προσκαλέσαμε ένα παιδί να φανταστεί και να σχεδιάσει το λογότυπο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος στην Art Athina.
Η γατο-δημιουργός που ανέλαβε φέτος τον σχεδιασμό είναι η νεαρή Aφροδίτη Ψυχούλη, 13 ετών, μαθήτρια στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Γέρακα.

Ο Γάτος Nelson, της Ειρήνης Μπαχλιτζανακη, Irini Bachlitzanaki. #artathina #kidslab

Η γάτα του Le Corbusier #artathina #kidslab

Καλλιτεχνης νο. 2 #artathina #kidslab

Φριντα #Frida#artathina #kidslab

Οι Γάτες της Art Athina #artathina #kidslab

Έργο της μικρής Ειρήνης Κανα#artathina #kidslab

Ιστορία Τεχνης #fact 1#Salvador Dali#artathina #kidslab

Ιστορία Τεχνης #fact 2#Paul Klee#artathina #kidslab

Ιστορία Τεχνης #fact 3#Mark Chagal#artathina #kidslab


Σας ευχαριστώ που ήμουν μέρος αυτής της εμπειρίας#ArtAthina2017






Comments