The first art walks of 2019 _οι εικαστικές βόλτες της νέας χρονιάς

~Οι πρώτες εικαστικές βόλτες της νέας χρονιάς 2019

Ο πρώτος μήνας του έτους μπήκε δυναμικά και είχαμε και μερικά χιόνια αλλά και οι νέες εικαστικές εκθέσεις στην πόλη .

Εμείς είδαμε, διαβάσαμε και ενημερωθήκαμε  και σας προτέινουμε :

- Η νέα γκαλερί Roma Gallery σας προσκαλεί στην πρώτη της εκθεση με εργα του καταξίωμενου εικαστικού Παύλου (Διονυσόπουλου).

«Τι θέλεις να γίνεις; Ο καλύτερος ή αλλιώτικος;»,το ρώτησαν σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις που έχει δώσει. «Για να γίνεις καλύτερος πρέπει να γίνεις όμοιος με τους άλλους. Για να γίνεις αλλιώτικος, πρέπει να απομακρυνθείς από τους άλλους και να βρεις τον εαυτό σου. Διότι κάθε άνθρωπος είναι αλλιώτικος, μια διαφορετική οντότητα, που δεν έχει καμία σχέση με κανένα από τα δισεκατομμύρια ανθρώπων του πλανήτη», είχε απαντήσει.
   

O διεθνούς φήμης αναγνωρισμένος καλλιτέχνης εργάζεται ακούραστα μέχρι σήμερα, με έναν δικό του ξεχωριστό τρόπο. Τα έργα του είναι χαρακτηριστικά, απεικονίσεις απλών καθημερινών αντικειμένων , ένα παλτό κρεμασμένο σε μια καρέκλα , ένα πουρο: αλλά και εικόνες της διαφήμισης και του θεάματος . 
Η καινούργια αυτή αίθουσα τέχνης φιλοδοξεί να γίνει ενας ζωντανός και πρωτοποριακός Πολιτιστικός οργανισμός αφιερωμένος στην μοντέρνα μεταπολεμική τέχνη.  Παρουσιάζοντας έργα καταξιωμένων και ανερχόμενων καλλιτεχνών ανοίγει τις πόρτες ώστε να αναδειχθούν τα ταλέντα τους στο εξωτερικό σε συνεργασία με επιμελητές και ιδρύματα . 



Από την βραδιά των εγκαινίων
From the exhibition's night opening






Pavlos (Dionysopoulos),Batman,Poster paper, 192x149x7cm, 2012
.

#pavlosalmostmagic #artgallery #exhibition #romagalleryathens #galleries



" Cigar "
Παύλος, χαρτί αφίσας, 150x120x7εκ., 2007
Pavlos, poster paper,150X120x7cm, 2007


«Παλτό και καπέλο», χαρτί αφίσας, 120x50εκ., (Καπέλο)31x26εκ., 1966
«Un manteaux et un chapeau», Poster paper, (Coat)120x50x5cm, (Hat)31x26x5cm, 1966

Απο τις 10 Ιανουαρίου έως τις 10 Μαρτίου 2019.



- Η Διακριτή περιοχή της Αθήνας: από τον Βασίλη Καρακατσάνη

Μια αλλιώτικη εκδοχή της Αθήνας και των περιοχών που την απαρτίζουν από τον εικαστικό Βασίλη Καρακατσάνη στην γκαλερί Genesis. 


Η Αθήνα αλλιώς; μετά την πρώτη τους συνεργασία το 2016, τρία χρόνια μετά, ο Βασίλης Καρακατσάνης παρουσιάζει την νέα του δουλειά στην γκαλερι; μέσα από προσωπικά του βιώματα αποτυπώνει εικόνες, πολυκατοικίες έπιπλα κοκ. που διαδραματίζονται στις συνοικίες της Αθήνας και του Πειραιά. 
Μια πόλη, μια Αθήνα όπως προβάλλεται από τα έργα του ζωγράφου είναι περισσότερο μια ιδεώδης πόλης παρά η πραγματική. 
Ο Βασίλης Καρακατσάνης, οργανώνοντας μια γέφυρα από την ενότητα των προηγούμενων αστικών έργων του "Carpets", ενώνει θραύσματα και δομεί  νέες συγκατοικήσεις. Απέναντι από τις ολομέτωπες όψεις των αστικών πολυκατοικιών και των παλιών σπιτιών, συνυπάρχουν γάτες αγαπημένο του θέμα του εικαστικού. 



   




 
             
'Distinct District No15' 050X050 cm. acrylic, gouache & oil on canvas 2018

'Distinct District No16' 050X050 cm. acrylic, gouache & oil on canvas 2018




Ο ζωγράφος Βασίλης Καρακατσάνης και ο Γιώργος Τζάνερης



~ Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 09 Φεβρουαρίου 2019.



Για την γυναίκα: Ζωγράφοι συνομιλούν στην γκαλερί Σκουφα


Η γκαλερί Σκουφά εγκαινιάσε την πρώτη της ομαδική έκθεση για το 2019 με τίτλο "Οκτώ ζωγράφοι για τη γυναίκα". Μεσα από διαφορετικές εικαστικές αφετηρίες και αναζητήσεις 8 εικαστικοι_ζωγράφοι αποκωδικοποιούν την συμβολοποίηση της γυναίκας όπως προκύπτει από τους διάφορους ρόλους της. 




   

-Οι γυναίκες του Γιώργου Χαδούλη αφηγούνται τις δικές τους ιστορίες. 

-George Hadoulis' women tell us their own stories. 

   

Συνάντηση με τις γυναίκες της Ειρήνης Κανά. " Οκτώ ζωγράφοι για τη γυναίκα"



Το μόττο ¨There's a light that never goes out της Αννας Φαφαλιού στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη



H Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Άννας Φαφαλιού “There is a light that never goes out”. Πρόκειται για μια σειρά από επιγραφές neon και δύο γλυπτά.
Η δουλειά της εξερευνά τη σχέση αντικειμένων, μνήμης και ταυτότητας. Η πρακτική της βασίζεται στην διαστρέβλωση καθημερινών αντικειμένων, υλικών και φόρμας με σκοπό τη δημιουργία νέων διαλόγων μεταξύ αυτών και του θεατή.

Στα συγκεκριμένα έργα της ;τα σήματα νέον εγκαθίστανται σε δυσπρόσιτα σημεία, παίζοντας με τις λέξεις με κρυμμένα συναισθήματα και μυστικά. Η εικαστικός προβάλλει το μότο There's a light that never goes out στίχος από τραγούδι των Smiths  ; εναν στίχο με μυστικό νόημα αποτυπώνοντας τους περιορισμούς που έχει ο καθένας από εμας, σημείο των καιρών, να εκφράσει ελευθερα τα αισθήματα του. Η αρχική ιδέα πήρε σάρκα και οστα κατά την διάρκεια των ταξιδιών της εικαστικού στην Bangkogk και το Los Angeles. 

Στην σειρά γλυπτών "bond& fold" η καλλιτέχνις χειρίζεται δύσκαμπτα υλικά σε μια προσπάθεια της; αλλοίωσης της ταυτότητας τους, κάνοντας τα να δείχνουν πιο εύπλαστα και εύθραυστα την ίδια στιγμή, όπως ακριβώς συμβαίνει με τις αναμνήσεις... 



Πες το, λοιπόν με μια λέξη, ένα σύνθημα νεον στον τοιχο. Αλλωστε οι τοίχοι λένε παντα την αλήθεια. 

Η έκθεση θα διαρκέσει εως τις 02 Φεβρουαρίου 2019.

Work in progress


Few things left unsaid: νεον light



                                                                           #me
                                         
neon light




Comments