Guide: Τα lucky charms για την νέα χρονιά ~2020~

Guide: the new lucky charms for the new year 2020 and other stuff..

Καλή Χρονιά και νέα δεκαετία!!
Και επειδή εδώ στο blog αγαπάμε τα δώρα όλη την χρονιά και όχι μόνο την περίοδο των Χριστουγέννων -γι αυτό έχουμε  ειδική μεταχείριση - και ετοιμάσαμε μερικές  προτάσεις δώρων  για όλες τις μέρες αυτού του χρόνου...

Είτε επιλέξετε να κάνετε φέτος τις αγορές σας online είτε με μια βόλτα στα καταστήματα, και στις δύο περιπτώσεις ισχύουν οι ίδιες χρήσιμες οδηγίες για υπεύθυνη κατανάλωση:

Αγοράζουμε κάτι που δημιουργεί ένα συναισθηματικό δεσμό.
Αγοράζουμε προϊόντα αντοχής.
Αγοράζουμε προϊόντα που προέρχονται από βιώσιμες ή ανανεώσιμες πηγές, η σύνθεση των οποίων τους επιτρέπει την πολλαπλή χρήση , στη χειρότερη περίπτωση, την ανακύκλωση.

1. Ας ξεκινήσουμε με ένα σημειωματάριο..

Τι καλύτερο από ένα σημειωματάριο -ημερολόγιο για το 2020 για να σημειώνουμε τους στόχους μας;
Στο eshop του Μουσείου Μπενάκη μπορούμε να βρούμε το ημερολόγιο που δημιουργήθηκε στα πλαίσια της έκθεσης "Christian Zervos & Cahiers d'Art. Η Αρχαϊκή Στροφή". Με φωτογραφίες του Émile Seraf απεικονίζεται λεπτομέρεια κυκλαδικού ειδωλίου της Πρωτοκυλαδικής ΙΙ Εποχής από τη σειρά φωτογραφιών για το βιβλίο του Christian Zervos, "L'Art en Grèce des temps préhistoriques au début du XVIIIe siècle" (1934).







2. Τ-shirts

Όπως αυτή η μαρινιέρα του Jean Paul Gaultier...
Ο γάλλος σχεδιαστής επέλεξε το Μουσείο Μπενάκη για να παρουσιάσει αναδρομικά τις δημιουργίες του με αναφορές στην Ελλάδα και στον πολιτισμό της σε μια εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος. Με αφορμή αυτήν την εκδήλωση, ο Jean Paul Gaultier σχεδίασε μια συλλεκτική μαρινιέρα που φέρει την υπογραφή του, αποκλειστικά για το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη. Παράγεται στην Ελλάδα, από οικολογικό βαμβάκι 100%




   



3. Κεριά_ αρωματικά χώρου

Στην γκαλερί el.marnieri θα βρείτε αρωματικά χώρου με sticks και κεριά της εταιρίας GEODESIS.
Το γνωμικό know-how αυτού του brand χαίρει εκτίμησης των κεριών του και θεωρείται αυθεντία ανάμεσα στις εταιρίες αρωματικών χώρου.
Με αρώματα όπως τα συκό δενδρα των ελληνικών νησίων, το λουλούδι tiare από την Πολυνησία,
μαύρο τσάι Κίνας και γιασεμί από την Ινδία ~σας ευχόμαστε ένα μαγικό ταξίδι στο κόσμο των ονείρων και των συναισθημάτων...






4. Χειροποίητες τσάντες από την Βενια Μητροπάνου

Με σπουδές σε μάρκετινγκ και διαφήμιση, δούλεψε στο χώρο της διαφήμισης και της δισκογραφίας. Παράλληλα, παρακολούθησε σεμινάρια κατασκευής μαριονέττας και ασχολήθηκε με τη ζωγραφική και τη δημιουργία κοσμημάτων. Αγαπώντας κάθε τι παλιό, χρησιμοποιεί πέρλες, ημιπολύτιμες πέτρες και γυαλιά, δαντέλες, υφάσματα και κορδέλες, «δένοντας» παλιά υλικά με σύγχρονους τρόπους, διαμορφώνοντας έτσι μοναδικές δημιουργίες. Στο καταστημα-ατελίε της στην οδό Λεμπέση στην Ακρόπολη, θα βρείτε χειροποίητες τσάντες, μενταγιόν, γούρια και άλλα αξεσουάρ.

 


5. Γουρια σβούρες από τις En Artists

Τι καλύτερο από μια σβούρα; Η παιδική μας ανάμνηση ξαναζωντανεύει με τις χειροποίητες ζωγραφισμένες σβούρες από τις En Artists.
Θα τις βρείτε στο Theoxarakis artshop στο καταστημα Ianos και φυσικά από τις ίδιες.



6. Γουρια για το 2020 από το συλλογή του Μουσείου Μπενάκη (eshop benaki museum)

Στην ηλεκτρονική σελίδα του Μουσείου Μπενάκη, στο eshop θα βρείτε μια σειρά από προτάσεις για Γούρια για το 2020. Από μια ποικιλία από κρεμαστά μενταγιον μέχρι sous-verre και μικρο-αντικείμενα για το σπίτι.. #moreLuck #moreWishes #moreBenaki

7. Φωτιστικά χώρου από την Stella Zaloni

Το κλασσικό βιτρώ συναντά το design , μέσω από την τεχνική της Στέλλας Ζαλώνη, δημιουργώντας διακοσμητικά αντικείμενα υψηλής αισθητικής.
Αντικείμενα- έργα μεγαλύτερων διαστάσεων , όπως φωτιστικά επιτραπέζια ή οροφής, καθρέφτες, ρολόγια και σκακιέρες παίζουν με το φως σχηματίζοντας σκιές και χρώματα, δίνουν έναν εικαστικό χαρακτήρα στον χώρο του γραφείου σας ή στο σπίτι σας.
Μπορείτε να δημιουργησετε εσείς οι ίδιοι ένα δικό σας σχέδιο προσφέροντας ένα μοναδικό δώρο..









8. Καρφίτσες από την Δήμητρα Παπαδημητροπούλου

Το πρωτότυπο δεν χρειάζεται να είναι ακριβό..
Με αυτό το μότο, η εικαστικός και σκηνογράφος Δήμητρα Παπαδημητροπούλου δημιουργεί εικαστικά κοσμήματα με ιδιαίτερο ύφος όπως καρφίτσες και σκουλαρίκια, με έμπνευση από την ιαπωνική τεχνική του origami~την καλλιτεχνία διπλώματος του χαρτιού.

Το οριγκάμι δεν χρησιμοποιείται μόνο ως εικαστική τέχνη και τρόπος διασκέδασης, αλλά έχει εφαρμογές και σε τομείς όπως τα μαθηματικά, η αρχιτεκτονική.
Θα τα βρείτε από την ίδια στο ατελίε της στο Παγκράτι.










9. Μενταγιόν και γούρια από την Βένια Μητροπάνου.

Εκτός από τις χειροποίητες τσάντες και φακέλους_στον νέο της χώρο στην οδό Λεμπέση στην Ακρόπολη θα βρείτε τα νέα της γούρια,  φυλακτά, κοσμήματα φιλοτεχνημένα με κορδέλες και ημι-πολύτιμους λίθους καθώς και αλλά αξεσουάρ.

Συμμετέχει στην έκθεση MAISON ET OBJET 17-21 Ιανουαρίου 2020 στο Παρίσι
HALL 2, D10


10. Παιχνίδια τέχνης

Οι βιτρίνες του χώρου της Κριεζώτου 6 λειτουργούν σαν μια αφορμή, μια πλατφόρμα απ’όπου η Γκαλερί παρουσιάζει κάθε φορά μια εικαστική άποψη σχετικά με την ένταξη ενός έργου τέχνης στον χώρο και στον χρόνο.

Τα καλύτερα παιχνίδια αλλά και παιδικά έργα τέχνης θα τα βρείτε στο ανανεωμένο eshop της Zoumboulakis Galleries από χρωματιστά κραγιόνια και ξυλινα παιχνίδια μέχρι κάρτες έως μεταξοτυπίες, ιδανικές για να διακοσμήσουν τον παιδικό χώρο.

Στο κατάστημα του Μουσείου Μπενάκη-Πινακοθήκης Χατζηκυριάκου-Γκίκα, στην οδό Κριεζώτου θα βρείτε από τρισδιάστατες κατασκευές και παζλ, μέχρι μεταλλικά κουτιά και άλλα χρηστικά αντικείμενα, κούπες και παιδικά βιβλία.

 

Διευθύνσεις:

Μουσείο Μπενάκη SHOP:  Κριεζώτου 3, Αθήνα,  +30 210 3671000, καθημερινά 09.00-17.00

el.marneri galerie:  5-7 Lebessi & 16 Porinou Str. 
11742 Makriyanni, metro Akropoli , tel. +302108619488

Venia Mitropanou: Λεμπέση 9, Αθήνα

IANOS: +30 210 3217917 Σταδίου 24, Αθήνα
+30 2310 277004 Αριστοτέλους 7, Θεσσαλονίκη


Stella Zaloni: Μαλαματένια Τήνος, 842 00, Ελλάδα
Τηλ. επικοινωνίας: (+30) 2283 400590

Comments