Gift Guide για όλη την χρονια με δώρα τέχνης

 Ιδέες δώρων για κάθε περίσταση από την αγορά της Αθήνας:

Δώρα για κάθε περίσταση και bugdet θα βρείτε στο Πωλητηριο του Μουσείου Μπένάκη.

Από πρωτότυπους βιβλιοστάτες, γούρια για το 2022, αυθεντικά μουσειακά αντίγραφα από τις τρέχουσες εκθέσεις των μουσείων αλλά και αντικείμενα συγχρονου design  είναι κάποιες από τις προτάσεις μας.

Το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη ξεκίνησε να λειτουργεί από το 1977, με αρχικό του στόχο την παραγωγή αυθεντικών μουσειακών αντιγράφων από τα αναρίθμητα εκθέματα του Μουσείου Μπενάκη. Μέσα στα χρόνια, το πρώτο εκείνο πωλητήριο μεγάλωσε και εμπλουτίστηκε, διατηρώντας πάντα την ίδια απαράμιλλη ποιότητα και τα αυστηρά κριτήρια στις επιλογές του. Σήμερα, που το Μουσείο Μπενάκη έχει αναπτυχθεί σε έναν δυναμικό πολιτιστικό οργανισμό, πέντε από τα παραρτήματα του διαθέτουν δικό τους Πωλητήριο, ενώ λειτουργεί ακόμα ένα ανεξάρτητο μουσειακό κατάστημα, το Benaki Museum Pavilion.  Τα πωλητήρια του Μουσείου, παρότι διαφέρουν μεταξύ τους ως προς το περιεχόμενο, προτείνοντας μια ποικιλία επιμελημένων συλλογών με αντικείμενα από την αρχαιότητα ως το σύγχρονο design, έχουν όλα τους έναν κοινό πρωταρχικό στόχο, την οικονομική ενίσχυση του πολιτιστικού έργου του Μουσείου.  

Το Μουσείο Μπενάκη προωθεί και συστήνει, έτσι, μέσω των Πωλητηρίων του, δημιουργούς και τεχνίτες που επιθυμούν να δημιουργήσουν για το μέλλον πάνω στις στέρεες βάσεις του παρελθόντος.  Μέχρι σήμερα, πάνω από 500 νέοι σχεδιαστές έχουν συνεργαστεί με το Πωλητήριο, δημιουργώντας σύγχρονα αυθεντικά αντικείμενα.

Ανακαλύψτε τα κοσμήματα και τα χρηστικά αντικείμενα της Ελένης Βότση, την Brainstorm Design, τις σχεδιαστριες βιομηχανικών προιοντων Δανάη Γαβρίλη και Αλκυόνη Ματσουρδέλη της Lommer (Love Materials . Meet Requirements); την RDesign και τα χρηστικά διακοσμητικά αντικείμενα  της Ρίτσας Αθανασιάδου και τις χαρτινες origami δημιουργίες της Κικι Περιβολάρη. Οι χαρτινες δημιουργίες της είναι ένα παιχνίδι και παράλληλα ο δρόμος για το ζωντάνεμα πολλών μαγικών παραμυθιών.




Eleni Votsi





Ritsa Athanasiadou





ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ & ΜΥ ART BOX
Στο My Art Box  θα βρείτε μοναδικά δώρα για κάθε περίσταση. Οι ιδιοκτήτες του σας περιμένουν  να επιλέξετε τα δώρα για τους αγαπημένους σας μέσα από μία πολύ μεγάλη ποικιλία εικαστικών χειροποίητων αντικειμένων. Πορσελάνινες κούπες ζωγραφιστές στο χέρι για ζευγάρια "You and Me"! Μεταξωτά φουλάρια και διακοσμητικά origami!
Θα βρείτε ποικιλία γουριων κοσμημάτων και αντικειμένων για το σπίτι είτε το γραφείο σας. 
Μια εξίσου πρωτότυπη ιδέα είναι ένα "gift box" 
Πείτε  το budget σας και εμείς θα σας προτείνουν διάφορα αντικείμενα που μπορείτε να συνδυάσετε. 




El. Marnieri 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΖΙ | 10 YEARS TOGETHER | 2011-2021

10Υear Celebration for the Love of Creation
 

Με γνώμονα την αγάπη για την τέχνη και τους ανθρώπους της, η Eleni Marneri Galerie γιορτάζει φέτος δέκα χρόνια παρουσίας στη γειτονιά της Ακρόπολης με μία επετειακή έκθεση. Τέσσερα χρόνια πριν, η τριλογία των εκθέσεων Trinity (In the Gems World, Μetallogues και Contemporary Stories) σηματοδότησε τη συμπλήρωση τριάντα χρόνων από την έναρξη λειτουργίας της γκαλερί. Μια πορεία που πήρε σχήμα μέσα από δυνατές συγκινήσεις, δημιουργικές συνεργασίες, πρωτοποριακές δουλειές καλλιτεχνών, απρόσμενες, αλλά ταυτόχρονα εντυπωσιακές εκθέσεις και παρουσιάσεις και φυσικά μέσα από ιδιαίτερες προσωπικές στιγμές που μοιραζόμαστε με το κοινό.

Με αφορμή αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία, η Μαρία Όλγα Βλάχου, art director, digital artist, designer και ιδρύτρια της Postfolk, αναλαμβάνει την εικαστική επιμέλεια και δημιουργεί δύο πρωτότυπα ψηφιακά έργα για τις εξωτερικές βιτρίνες. Πρόκειται για pop, αισιόδοξα, ψηφιακά κεντήματα, που αντικατοπτρίζουν «το μέλλον ενός πολύ δικού μας παρελθόντος», όπως σημειώνει η ίδια. Τολμηρά χρώματα, δυναμικά παραδοσιακά μοτίβα και κρυφοί συμβολισμοί ενώνουν αισθητικά το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον εκφράζοντας ενθαρρυντικά μηνύματα (Next Level, You Always Win), σε μια περίοδο που η ψυχική ανασυγκρότηση και η ευθυμία είναι αξίες απαραίτητες.

Η βιτρίνα της gallery.



H σχεδιάστρια Σοφία Ζαράρη παρουσιάζει τη σειρά κοσμημάτων Anatasis (Uplifting). Με έντονα το σχήμα του κύκλου και το σύμβολο του φτερού, τα κοσμήματα της συλλογής ενδυναμώνουν το πνεύμα και ανυψώνουν την ψυχή. 

Sofia Zarari 

>> Mέσα σε ένα κρυφό κήπο (Secret Garden) ένα καταφύγιο στον ουρανό (Sheltering Sky). Μέσα από αυτόν τον κήπο και τον ουρανό, σε διάφορα σημεία της γκαλερί ανοίγουν τα φτερά τους πράσινοι παπαγάλοι και γαλανόλευκα περιστέρια, φιλοτεχνημένα από τους Aluminati. Τα τελευταία, σύμβολο επικοινωνίας, αλλαγής και νέων ξεκινημάτων, μαζί με τα πρώτα, σύμβολα φωτός, χάρη στα έντονα χρώματα των φτερών τους, θα μας συντροφεύσουν  για μία ακόμα καινούρια αρχή.

Kαι στο δια ταυτα, μετά την επιτυχημένη της πορεία, ως η μοναδική gallery συγχρονου κοσμήματος, θα συνεχίσει την  καλλιτεχνική και εμπορική της δραστηριότητα σε ένα νέο, ατμοσφαιρικό χώρο στην ίδια γειτονιά, υιοθετώντας έναν πιο προσωπικό χαρακτήρα και διατηρώντας στο ακέραιο την ποιότητα και την αισθητική που χαρακτηρίζουν την ταυτότητα του χώρου που αγαπήσατε. Η γκαλερί στην οδό Λεμπέση θα είναι ανοιχτή μέχρι και τo Σάββατο 19 Φεβρουαρίου.

Κατά το διάστημα της μετάβασης, για τον μήνα Μάρτιο, θα ισχύει η τηλεφωνική εξυπηρέτηση και αποστολή στον χώρο σας, ενώ παράλληλα η λειτουργία του online shop μας συνεχίζεται κανονικά.
Θα βρείτε μοναδικά γούρια, κλειδοθήκες, κοσμήματα ελλήνων σχεδιαστων και τα διασημα αρώματα της Santa Maria Novella, της αρωματοποιιας που εδρεύει στην Φλωρεντια από το 1221.

VENIA MITROPANOU_Bενια Μητροπάνου

Με σπουδές σε μάρκετινγκ και διαφήμιση, δούλεψε στο χώρο της διαφήμισης και της δισκογραφίας. Παράλληλα, παρακολούθησε σεμινάρια κατασκευής μαριονέττας και ασχολήθηκε με τη ζωγραφική και τη δημιουργία κοσμημάτων. Αγαπώντας κάθε τι παλιό, χρησιμοποιεί πέρλες, ημιπολύτιμες πέτρες και γυαλιά, δαντέλες, υφάσματα και κορδέλες, «δένοντας» παλιά υλικά με σύγχρονους τρόπους, διαμορφώνοντας έτσι μοναδικές δημιουργίες. 
Σε εναν ομορφα προσεγμένο χώρο στην πάροδο των οδών Λεμπέση και Πορίνου στην περιοχή της Ακρόπολης, μετά από μια επιτυχημένη πορεία στην οδό Ξάνθου στο Κολωνάκι; Πάνω σε ένα πάγκο εργασίας γεμάτο με πολύτιμους λίθους, παλαιωμένα δέρματα και υφάσματα, συνδυάζει φαινομενικά αταίριαστα υλικά, φτιάχνοντας ιδιαίτερα κοσμήματα, τσάντες και αξεσουάρ, με έθνικ επιρροές και boho ύφος.
Θα βρείτε χειροποιητες τσάντες από παλαιομένο δέρμα, κοσμήματα, αξεσουάρ και είδη για το σπίτι.
Ακολουθώντας πάντα τους κανόνες της "ηθικής μόδας" με εξυπνη επανάχρηση πρώτων υλών και βιώσιμα με ανακυκλώσιμα προιόντα..




















Comments

Post a Comment