Art περιπατοι στο Παρίσι

 Ένα συναίσθημα, μια υπέροχη μέρα που αποτυπώνεται σε χαλαρές βόλτες γύρω απο τον Σηκουάνα, που το Παρίσι, η πόλη του Φωτός μπορεί να σου προσφέρει. Μια «απόδραση τέχνης» είναι η τέλεια ευκαιρία για να επισκεφτούμε ξανά την ωραιότερη πόλη του κόσμου. Το Παρίσι μετά από τα lockdowns έχει επιστρέψει δυναμικά σε όλους τους τομείς αλλά η πιο εντυπωσιακή αφορμή αυτή την εποχή για ένα ταξίδι είναι οι ενδιαφερουσες εκθέσεις που φιλοξενούν τα μουσεία του και οι γκαλερι τέχνης.

Πρώτη σταση στο Centre Pompidou και την 1η αναδρομική έκθεση της Georgia o Keeffe που διαρκησε έως τις 06 Δεκεμβρίου 2021 .  Με περισσότερα από εκατό της έργα, πίμακες σκίτσα και φωτογραφίες είναι μια ολοκληρωμένη ματιά σε μία από της σημαντικότερες προσωπικότητες της αμερικανικής τέχνης του εικοστού αιώνα.

Η Georgia o Keeffe που απεβίωσε σε ηλικία 98 ετών, εζησε μέσα από τις σημαντικότερες καλλιτεχνικές περιόδους του 20ου αι. Την δεκαετία του 20' ηταν μέλος σε μια κλειστή λέσχη εφευρετών του Αμερικανικού μοντερνισμού, μετέπειτα ελαβε μέρος κατα την δεκαετία του 1930' στην αναζήτηση της ταυτότητας που καθόρισε τις Ηνωμένες Πολίτειες της Αμερικής πρότου γίνει η πρωτοπόρος της abstract ζωγραφικης την δεκαετία του 1960.

Αυτή η μοναδική σε είδος συλλογή των έργων της δεν θα ήταν δυνατή να εκτεθεί δίχως την υποστήριξη των διεθνών δημόσιων και ιδιωτικών συλλογών έργων της ανα τον κόσμο, κυριως προερχόμενη από την Ν. Αμερική. Ενδεικτικά να αναφέρουμε το Μουσείο της Georgia O'Keeffe στην Santa Fe, το Μουσείο Μοντερνας Τεχνης στην Ν.Υόρκη _ΜoMa, το Μητροπολιτικό Μουσείο Νεας Υόρκης το Whitney Museum, το Ινστιτουτο Τέχνης του Σικαγο. 

Το 3ημερο ταξίδι περιελάμβανε και άλλα αγαπημένα μέρη τα οποία μοιράζομαι εδώ:

Επίσκεψη στο Λουβρο και στην  περιοχή του Marais

Επισκεψη στην Μονμαρτη με ξεναγό όπου είδαμε το σπίτι του vincent van gong, μέρη όπου γυρίστηκε η διάσημη ταινία του jean pierre jeunet "Amelie|" το εργαστήριο Bateau Lavoir.

Kαταστήματα:

Galeries Lafayette: Το Galeries Lafayette (Γκαλερί Λαφαγιέτ) ίσως είναι το πιο διάσημο πολυκατάστημα στο Παρίσι, ιδρύθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα. Το πολυκατάστημα είναι από μόνο του είναι ένα αξιοθέατο με τον υπέροχο γυάλινο θόλο σε στιλ αρτ νουβό. Μπορείτε ακόμα να πάτε μέχρι τον τελευταίο όροφο του καταστήματος, να πιείτε τον καφέ σας, να γευματίσετε και φυσικά να απολαύσετε την εκπληκτική θέα σε όλο το Παρίσι

Le Grande Epicerie de Paris: https://www.lagrandeepicerie.com/

L' Hotel Fauchon: https://www.hotel-fauchon-paris.fr/

Διαμονή:

Les Bains: https://lesbains-paris.com/












Hotel Crayon (by elegancia): https://hotelcrayon.com/














Comments