Art Films για τους λάτρεις των τεχνών και του σινεμα

Το θέμα που αγαπάμε, την Τέχνη, ταινίες για σινεφίλ και για απλούς θεατές, ταινίες που μας βάζουν λίγο πιο μέσα σε μια νέα διάσταση, του κόσμου της Τέχνης, των ίδιων των δημιουργών αλλά και σε ιστορίες που συνέβησαν ανεξάρτητα από την Τέχνη μα κοντά σε αυτή! 

Μερικές ακόμα επιλογές μας, για να μάθουμε όλοι κάτι ακόμα, για να ζήσουμε λίγο ακόμα κοντά στους καλλιτέχνες, την τέχνη και τις ιστορίες του!

La Migliore offerta (2013)

Ένας μοναχικός εμπειρογνώμονας τέχνης που εργάζεται για έναν μυστηριώδη και απομονωμένο κληρονόμο βρίσκει όχι μόνο την τέχνη που αξίζει να την εξετάσει.



Frida (2002)

Η ταινία αφηγείται την ιστορία της Μεξικανής ζωγράφου Φρίντα Κάλο. 

Δεκαετία του 1920. Ένα φρικτό ατύχημα στο τραμ όπου επέβαινε τραυματίζει ανεπανόρθωτα τη νεαρή Φρίντα Κάλο σε όλο της το σώμα. 


Εγκλωβισμένη σε γύψους και νάρθηκες, βρίσκει παρηγοριά στη ζωγραφική. Ο αναγνωρισμένος ζωγράφος Ντιέγκο Ριβέρα, ένθερμος κομμουνιστής της εποχής διακρίνει το ταλέντο της και αρχίζει η εικοσιπεντάχρονη θυελλώδης σχέση τους. Όσκαρ μουσικής και μακιγιάζ μια εξαιρετικά φροντισμένη παραγωγή, που πετυχαίνει να δώσει πειστικά το πορτρέτο της ιδιόρρυθμης αυτής προσωπικότητας.

El Greco (2007)

Λίγο πριν ο διάσημος ζωγράφος Δομίνικος Θεοτοκόπουλος αντιμετωπίσει την ισπανική Ιερά Εξέταση, αναπολεί τα νεανικά χρόνια από την πολιορκημένη από τους Ενετούς Κρήτη; την μαθητεία του δίπλα στον Τιτσιάνο στην Βενετία, την αναγνωρισιμότητα και την καλλιτεχνική του καταξίωση στο Τολέδο και η μοιραία συγκρουση με τον ιερωμένο Νίνο ντε Γκεβάρα. Μια ιστορική βιογραφική ταινία διεθνούς παραγωγής του 2007, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Σμαραγδή και σενάριο Τζάκι Παβλενκο & Γιάννη Σμαραγδή.


Διαρρήκτης Υψηλής Τεχνης (2019)

Ένα Δράμα θρίλερ, υψηλής τεχνης με συμμετοχές του Ντόναλντ Σαδερλαντ (Τζερόμ Ντεμπνει) και τον ροκ σταρ φροντμαν των Rolling Stones, Μικ Τζάγκερ . Ένας κριτικός έργων τεχνης αποκτά μια μοναδική-ευκαιρία προνόμιο να πάρει μια συνέντευξη απο τον θρυλικό αποτραβηγμένο απο τα παρασκηνιο ζωγράφο έπειτα απο μια σχετική διαμεσολάβηση γνωστού συλλέκτη.  Σε αντάλλαγμα όμως ο τελευταίος επιθυμεί έναν σπάνιο πίνακα του συλλέκτη. 





Girl With A Pearl Earring (2003)_ Το κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι

Ένα δεκαεξάχρονο κορίτσι, κόρη φτωχών χωρικών, στέλνεται να δουλέψει ως υπηρέτρια στο σπίτι του διάσημου ζωγράφου Βερμέερ και σιγά σιγά εισέρχεται στη ζωή του, αλλά και στον κόσμο της φαντασίας και της τέχνης του. Μια άψογη εικαστικά ταινία που μοιάζει με ζωντανό πίνακα ζωγραφικής, με ένα εξίσου υπέροχο δίδυμο πρωταγωνιστών (Κ. Φερθ, Σκαρλετ Γιόχανσον).




Το αριστούργημα  μου (My Masterpiece)

Μια ευχάριστη ταινία στο Ertflix μας ερχεται απο την Αργεντινή. Ο Αρτούρο είναι ένας εκλεπτυσμένος αλλά αδίστακτος ιδιοκτήτης γκαλερί στο κέντρο του Μπουενος Αιρες που διατηρεί μια φιλία 40  ετών με τον Ρεντζο ένα δύστροπο και ιδιότροπο ζωγράφο. 

Η συνέχεια επί της οθόνης!



















Comments